HPS Videregående trinn

Også på videregående trinn tilstreber vi en tettest mulig forbindelse mellom skolene, ikke bare pedagogisk, men også sosialt. Dette gjelder både klasserom og lokaler som sosiale møteplasser, men også i håndverks- og kunstfagene, hvor det er muligheter for et praktisk pedagogisk fellesskap. Graden av fellesskap vil imidlertid være individuelt betinget. Enkelte elever kan også delta integrert i noen av de teoretiske fagene.

HPS videregående på Grobunn
Helsepedagogisk Steinerskole (HPS) har også en avdeling på Grobunn.Stiftelsen Grobunn har på gården Frenning Vestre i Romedal et landsdekkende helhetlig bo- og sosialtreningstilbud for totalt 18 ungdommer/unge voksne med utviklingshemming.

Opptak
Helsepedagogisk Steinerskole mottar sine driftsmidler direkte fra staten (gjennom fylkeskommunen). Opptak skjer likevel gjennom skolen direkte når den enkelte elev oppfyller de vanlige opptakskriteriene. Hvis eleven tar imot plassen, sender Helsepedagogisk Steinerskole underretning om opptaket til fylkesskolesjefens kontor.

Utvidet rett
I visse tilfeller kan en elev bruke et fjerde, eventuelt også et femte år for å fullføre videregående trinn. Det må da foreligge en spesialpedagogisk begrunnelse som skolemyndighetene kan godta som tilsvarende annen sammenlignbar opptakspraksis.

Har du lyst til å søke om plass på videregående?
Ta kontakt med oss da kan vi finne ut om skolen kunne ha passet. Vi vil gjerne ha en inntaksamtale med både foresatte og lærer/assistent. Om vi fra begge sider synes at skolen kunne ha passet, kan dere søke: Ta utskrift av HPS søknadsskjema og send det til oss.Om eleven allerede går på vår skole kan du bruke et enklere skjema: HPS søknadsskjema VG-intern.

 

 

Steinerskolen på Hedemarken
Postboks 100
2312 Ottestad

Søkere og andre interesserte er hjertelig velkommen til å besøke skolen. Ring gjerne og avtal tid. Telefon 62 58 89 00 (mandag-fredag kl. 8-15; stengt fridager og i feriene)

e-post: hps.hedemarken@steinerskolen.no

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s