HPS Fag

Forståelsesfag
Funksjonshemmede elever har samme grunnleggende behov som andre for horisont, kommunikasjon og forståelse av verden. Læremulighetene utvikles med modningen. Vi arbeider derfor med allmenndannende teori- og forståelsesfag i hovedfagsundervisningen på alle klassetrinn. Dette gjelder også timefag (øvingsfag) som engelsk, norsk, og matematikk. Steinerpedagogikken med sin vekt på muntlig formidling er godt egnet til å gjøre verden anskuelig for elever med spesielle behov. Med sterk vekt på kunstneriske innfallsvinkler og kunstnerisk bearbeidelse har Helsepedagogisk Steinerskole (HPS) lang erfaring og kompetanse på dette området.

Kunst- og håndverksfag
Steinerskoleelevene har håndverksfag på alle klassetrinn, fra barnehagen og ut videregående.

Også håndverksfagene har en planmessig utvikling fra det helt enkle til det avanserte.

I håndverksfagene øver elevene ulike praktiske ferdigheter på mange plan, og de lærer å arbeide.

Kunstfag som maling, forming, musikk, eurytmi (bevegelsesfag) og drama er også viktige øvelsesfag. Tingene øves igjen og igjen for litt etter litt å kunne mestre en disiplin. Men det øves gjerne også med et bestemt mål for øye, f.eks. en månedsfest sammen med de andre elevene på skolen. Alle viser hverandre hva de har arbeidet med, og bidragene fra de helsepedagogiske elevene vekker ofte stor beundring og glede hos de andre elevene. I slike sammenhenger ser vi ofte hvordan en bestemt elev modnes med oppgavene; plutselig har det skjedd et sprang i utvikling.

I den helsepedagogiske skolen har kunstfagene ofte en terapeutisk kvalitet (f.eks. maleterapi eller helseeurytmi). Men de formidler også livsglede og skaperglede. Kunstfag yter viktige bidrag når det gjelder elevenes evne til å mestre dagliglivet og få øket sin livskvalitet.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s